Persbericht

GEVRAAGD VOOR DE LIEFDE VAN EEN OLIFANT

Heb je misschien zin om vrolijk muziektheater op de planken te zetten over een verliefde olifant die een verzorgingstehuis vermarkt? Els van Dam en Chris Baerveldt zoeken groepen (spelers, zangers, regisseurs) met belangstelling voor hun stuk.

De liefde van een olifant speelt zich af in verzorgingstehuis Oude Rust. Diny werkt er als verzorgster. Tetter de olifant wordt verliefd op haar, maar Diny vindt de verschillen te groot. Jammer genoeg durft ze dat niet zo duidelijk te zeggen en Tetter begrijpt haar verkeerd. Hij denkt dat het wel goed komt, als hij maar zijn best doet. Tetter vraagt raad en vindt een onverwachte maar rampzalige oplossing. Helaas, ook als directeur van het tehuis, dat door zijn toedoen is veranderd in LatecareTM Incorporated, wil Diny hem niet. Toch loopt alles na een dramatische ontknoping nog min of meer goed af.

De plot is typisch opera: een liefde met een probleem en daar moet dan wat mee. Gewoon dikke pret voor een breed publiek. Maar toch gaat het ook over het overleven van mensen (en dieren) in deze idiote en vermarkte wereld. Qua stijl heeft het stuk veel van een vrolijke Brecht, muzikaal schuurt het vaak aan tegen klassieke tradities.

De liefde van een olifant duurt ruim een uur. Je hebt hooguit zes of zeven spelers nodig. Je kunt het stuk in een kleine zaal brengen, maar met wat aanpassingen ook op straat. De aankleding kan simpel, maar mag ook groots. De muziek is geschreven in Finale en kan zo nodig dus uit een doosje komen.

De voorwaarden? Officieel houden we de copyrights (zijn geregistreerd) om commercieel misbruik te voorkomen, maar in de praktijk willen we uitgaan van copyleft: als je ons op de hoogte houdt en ons duidelijk vermeldt als de oorspronkelijke auteurs, mag je het stuk zonder enige verplichting spelen en bewerken.

Bezoek voor opzet, tekst en muziek onze website De liefde van een olifant.

shapeimage_1L

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s