Begin

HET BEGIN

RAMMSTEIN VOOR VROUWENKOOR

Het begon in het voorjaar van 2007, gewoon voor de grap. Zou ik niet een nummer van bijvoorbeeld Rammstein voor vrouwenkoor kunnen bewerken? Met een gratis proefversie van het muziekschrijfprogramma Finale ging ik aan de slag. Al gauw werd het iets meer dan een grap en na verloop van veel langere tijd dan ik oorspronkelijk bedoelde had ik een volwaardige bewerking van het nummer Engel geschreven. Toen ik een tijd later bezig was met mijn tweede experiment – Exit Music For A Film van Radiohead – besloot ik dat ik daarna mijn eigen muziek zou gaan componeren.

RAMMSTEIN’S ENGEL REWRITE

Voor vierstemmig vrouwenkoor (SSAA)

Bewerking van Rammstein’s ENGEL voor koor a capella. In deze opname worden de stemmen gedeeltelijk gespeeld door en/of ondersteund met contrabas, cello, klarinet en hobo. Compositie, zang, opname en film: Els van Dam. Utrecht juni 2007. Gepubliceerd op YouTube dec. 2009.

EXIT MUSIC FOR A FILM REWRITE

Voor driestemmig vrouwenkoor (SAA)


Bewerking van Radiohead’s EXIT MUSIC FOR A FILM (Exit song voor Romeo & Juliet (1996) maar uiteindelijk nooit als zodanig gebruikt). Bedoeld voor driestemmige zang a capella, hier als blaas-/strijktrio. Compositie en opname: Els van Dam. Utrecht okt. 2007. Gepubliceerd op YouTube apr. 2010.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s